top of page

terrassa

BEN

LLOC:  TORTOSA, 2019.

SUPERFICIE: 90 M2

EQUIP: ESPUNYDESIGN 1963

COL·LABORA: José Manuel Carbonell Gaspar/Jordi Queral Llaberia

FOTOGRAFIA: FREEINSTANTS

"Aquest projecte és el resultat de la decantació d'idees després d'un prolongat període de reflexió, viatges i mirades a les relacions entre l'arquitectura, el paisatge i l'horitzó.

 

Un dels elements més significatius és la mirada. Mirada que es qualifica a través de l'arquitectura, que actua com una càmera clara i és capaç d'exercir accions de selecció sobre l'entorn.

 

Hi ha una dualitat entre el dalt, exposat al cel. I el baix, la part més acollidora de la terrassa.

 

La part més baixa es converteix en una cova, buscant en ella, plans diversos, horitzontals, on situar les seves funcions

 

Quan l'home surt de la cova, busca un lloc pla. En aquest cas es tracta d'una estructura rectangular, un espai de vetllada i ombra.

 

La gravetat a la terrassa es transmet en massa, un podi estereotòmic on s'accedeix de manera lateral. El designi és posar el podi molt alt, a l'altura dels ulls, on el pla es converteix en línia, i emmarcar. El buit panoràmic, els arbustos, la línia de l'horitzó conflueixen en una proposta de fusió natura-artifici que es produeix des d'una orientació contemplativa.

 

A sota d'aquest horitzó, apareix l'element més important, l’aigua. Crea la il·lusió de l'horitzó en una làmina d'aigua i, per tant, el total esvaïment del límit o, estancada i quieta, esdevé un mirall. L'aigua raja a través d'una biga. Des del precís instant del seu naixement terreny busca el seu discórrer. Busca el seu camí, i escorrent, va creant llocs. "

castelldefels

contact.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Gràcies

contact.
bottom of page